Som almindelig bruger (abonnent) på en WordPress-side er der som udgangspunkt ikke meget interessant at lave, og ens profil er meget begrænset hvad angår informationer. Derfor er det også sjældent spændende at læse andres offentlige profiler. Dette kan der dog gøres noget ved, og jeg har selv gjort det længe hos flere af de sider, som jeg har arbejdet med. Det er faktisk slet ikke så svært at lave en udvidet profil – uden hjælp fra andre plugins!

De kontaktinformationer, som bliver stillet til rådighed af en WordPress-side er:

 • E-mail
 • Webside
 • AIM
 • Yahoo IM
 • Jabber / Google Talk

E-mail er af gode grunde obligatorisk, og det er så vidt vides heller ikke muligt at ændre Webside. Fra og med WordPress 2.9 har man kunnet ændre de andre nævnte felter. Og det er alligevel et godt stykke tid siden, nu da WordPress 3.2 lige er blevet udgivet (også på dansk)!

En udvidet profil kan være langt mere personlig og relevant for sidens øvrige indhold, hvilket muligvis kan skabe en mere engageret og aktiv brugerbase. Felterne behøver ikke kun benyttes til kontaktinformationer – det bestemmer du helt selv. Antal er heller ikke en barriere, og du kan også vælge at beholde de nuværende felter og blot tilføje flere for at lave en udvidet profil.

Generelt kunne det f.eks. være:

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+ (yea!)

Også mere personlige detaljer som:

 • Postnummer
 • By
 • Adresse
 • Telefonnummer

Husk på, at det er op til en selv at afgøre, hvad man vil vise på brugerens offentlige profil (author.php), og hvad der blot skal kunne ses i profilen i administrationen. Det er endda muligt at ændre registreringsformlen i /wp-login.php, så felterne i den udvidede profil bliver obligatoriske – Læs her hvordan du tilføjer flere felter ved registreringen.

Nok snak, her er scriptet til en udvidet profil

For at erstatte de nuværende felter og tilføje nogle nye skrives følgende:

[php]
<?php
add_filter(‘user_contactmethods’,create_function(‘$a’,’return array(
//nøgle => værdi
"facebook" => "Facebook",
"twitter" => "Twitter",
"googleplus" => "Google+"
);’));
?>
[/php]

Er man træt af disse ekstra informationer og ønsker det simpelt, så kan man vælge at tømme arrayet. Det vil fjerne de nuværende felter.

For at tilføje nye felter uden at fjerne de nuværende kan man i stedet skrive følgende:

[php]
<?php
add_filter(‘user_contactmethods’,create_function(‘$a’,’return array_merge($a,array(
"facebook" => "Facebook",
"twitter" => "Twitter",
"googleplus" => "Google+"
));’));
?>
[/php]

Koden skal lægges ind i temafunktioner (functions.php) eller et plugin.

Vis informationerne på den udvidede profil

Den offentlige profil fungerer for de flestes tilfælde blot som det, den er: nemlig et forfatterarkiv. Man kan nu gøre den lidt mere interessant ved at udvide den og vise de nye informationer derpå.

Det kræver følgende lille stykke kode:

[php]
<?php
//Få fat i informationerne til profilens bruger
$user_info = get_userdata(get_query_var(‘author’));
//eks:
echo $user_info->facebook;
echo $user_info->twitter;
echo $user_info->googleplus;
?>
[/php]

Læg mærke til, hvordan informationerne kaldes. De er nemlig blot variable i bruger-objektet angivet ved de nøgler, de er defineret med. Ikke så meget hokuspokus der. For at trække flere informationer ud af bruger-objektet anbefaler jeg, at man læser om funktionen get_userdata (på engelsk).

En bedre brugeroplevelse

Så lidt kode skulle der til for at få en udvidet profil i WordPress (2.9+). Forhåbentligt har dine besøgende og ikke mindst dine brugere nu et større incitament til at læse og deltage aktivt på din side. Hvis du vælger at bruge mit script, så læg endelig en kommentar og skriv, hvilke felter, du har valgt at implementere i profilen.

Del:

Kommentér

Der er lukket for kommentarer.